İki Renkli Şerbetli Tatlı
İki Renkli Şerbetli Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı irmik
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
- 4-5 su bardağı un
İçine;
- 3/1 kurabiye hamuruna
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı dövülmüş fındık
Şerbeti için;
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 3 damla limon
İki Renkli Şerbetli Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tatlıya öncelikle şerbetimizi yapmakla başlıyoruz. Tencereye şekeri ve suyu ekleyip kaynamaya bırakıyoruz. Kaynamaya başlayınca limon sıkıp 5 dk daha kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Yoğurma kabına sırasıyla tüm gereçleri ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Hamuru üçe bölüyoruz. Bir adedine kakao ve fındık ekleyip uygunca yoğuruyoruz. Geriye kalan hamuru toparlayıp 3 e bölüyoruz. Kakaolu olan hamuru da 3 e bölüyoruz.
- Beyaz hamuru elinizle ya da merdane ile açıp inceltiyoruz. Kakaolu harcı elimizle ince uzun olacak biçimde yuvarlayıp açtığımız beyaz hamura uzunlamasına koyuyoruz. Akabinde sarıyoruz.
- Elimizle yuvarlayıp iki parmak büyüklüğünde kesip, tepsiye diziyoruz. Ben bir kaç adedini kadayifa buladım lakin çok bir fark olmadığı için başkalarının sade yaptım.
- 180 derece fırında denetimli olarak pişiriyoruz. Fırından çıktıktan 5 dk sonra soğuk şerbetle buluşturuyoruz. Afiyet bal şifa olsun ♥️
İki Renkli Şerbetli Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












