Enfes Menemen

Enfes Menemen Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet domates
  • 2 yemek kaşığı menemen sosu yahut domates püresi
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pulbiber

Enfes Menemen Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavamıza sıvı yağ ve margarini alıp eritiyor. 1 adet kuru soğanı yemeklik doğuyoruz ve tavamıza atıp kısık ateşte soğanlar terleyen kadar kavuruyoruz.
  2. 1 diş sarımsağı bıçak yardımı ile küçük küçük doğuyoruz ve soğana ekliyoruz soğan ve sarımsak birbiri ile özleşene kadar kavuralım.
  3. Salçalarımızı ek edip üzerine biraz su ekleyerek salçalarımızı kavurarak rengini açalım.
  4. Salçamız biraz kaynadıktan sonra küp küp dilimlenmiş domatesimizi ve menemenlik sosumuzu ek edelim ve kavurmaya devam edelim (ben kendim yaptığım kışlık menemen sosumu kullandım. Lakin sizler isterseniz marketten domates püresi alıp kullanabilirsiniz)
  5. Son olarak yumurtamızı kırıp, baharatlarımızı ek edip yumurtamız güzelce pişene kadar karıştırmaya devam ediyoruz. Afiyet olsun.

Enfes Menemen Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hindistan Cevizli Tatlı
Kabak Çığırtma
Cevizli Yumuşacık Kek
Peynirli Brokoliler
Milföy Mantı
Semizotu Cacığı (Soğukluk Cacığı)
Hdabla | © 2025 |