Kuru İncir Dolması
Kuru İncir Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 25 adet kuru incir
- 1 çay bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı tereyağı
İçlerini doldurmak için;
- Ceviz
Kuru İncir Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce kuru incirleri bir kaba alarak üzerlerine sıcak su dökün ve on beş dakika yumuşamalarını sağlayın.
- Suyu süzün ve incirlerin sap kısımlarını kesin. Kesik olan kısımları içe gerçek kıvırınca oluşan çukura yarım cevizleri yerleştirin. Bu evrede cevizlerin pişerken çıkmaması için düzgünce yerleştiğinden emin olmalısınız.
- Yayvan bir tencereye hepsini alarak üzerine 1 büyük çay bardağı şekeri dökün.
- 2 su bardağı su ek edin ve tencerenin kapağını kapatın.
- Kaynayana kadar orta, kaynadıktan sonra kısık ateşte kapağı kapalı olarak yaklaşık 20 dakika pişirin. Bu ortada sık sık denetim edin. İncirler yeterlice pişip, şerbeti yoğunlaşmaya başlayınca kapatın.
- Servis etmeden on dakika kadar evvel tereyağını eritip incirlerin üzerine gezdirin.
- Soğuduktan sonra, kaymak yahut dondurma ile servis edin. Afiyet olsun! 💝.
Kuru İncir Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






