Çıtır, Çıtır Muhallebili Kadayıf
Çıtır, Çıtır Muhallebili Kadayıf Tanımı İçin Malzemeler
Kadayıf için:
- 400 gram çiğ kadayıf
- 1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
- Yarım çay bardağı toz şeker
Kavurmak için:
- 2 yemek kaşığı tereyağ (yoksa sıvı yağ )
Muhallebi için:
- 5 su bardağı süt
- 3 yemek un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilin
Çıtır, Çıtır Muhallebili Kadayıf Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tavaya tereyağı ufalanmış kadayıf alınır kızarana kadar kavrulur. Yarım çay bardağı toz şeker, çekilmiş ceviz içi eklenir karıştırılır ocaktan alınır.
- Muhallebisi için; uygun tencereye süt, şeker, vanilin, un, nişasta eklenir güzelce çırpılır, ocağa alınır, orta harlı ocakta kıvamı alana kadar kaynatılır.
- Hazırladığımız kadayıfın yarısını orta uzunluk borcama yayılır. Üzerine muhallebi eşit biçimde dökülür, spatulayla üzeri düzeltilir, soğumaya bırakılır.
- Kalan kadayıf üzerine eşit formda dağıtılır dileğe nazaran süslenir. Afiyet olsun ⚘
Çıtır, Çıtır Muhallebili Kadayıf Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












