Piyano Kek
Piyano Kek Tanımı İçin Malzemeler
Keki için:
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1.5 su bardağı un
Keki ıslatmak için:
- 1,5 su bardağı süt
- 1.5 yemek kaşığı kakao
Krema için;
- 3 su bardağı süt
- 2 türk kahvesi fincanı şeker
- 2 türk kahvesi fincanı un
- 200 ml sıvı krema
Üzeri için;
- Kakao
Piyano Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri çırpın. Öteki materyalleri de ekleyerek kek hamurunu hazırlayın. Yağlanmış borcama hamuru dökün evvelden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin.
- Kek pişerken kremasını hazırlıyoruz. Süt, şeker ve unu tencereye alarak karıştırıp ve pişirin krema yoğunlaştıktan sonra ocaktan alarak soğumaya bırakın. Oda ısısına geldikten sonra içerisine sıvı krema ekleyerek mikserle çırpın.
- Keki ıslatmak için; süt ve kakaoyu karıştırın. Pişen kekin üzerine süt ve kakao karışımını gezdirin.
- İyice çektikten sonra üzerine kremayı yayın. Üzerine kakao serpin. Soğuduktan sonra buzdolabına 1 gece bekletin.
Piyano Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















