İncir Kremalı Kek
İncir Kremalı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 çay bardağı süt
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
- 3 yemek kaşığı irmik
- 7 adet kuru incir
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Şerbet gereçleri;
- 1.5 su bardağı ılık su
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket üçü bir ortada neskafe
Krema gereçleri;
- 1 kg süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 paket sade toz krem şanti
- 1 paket beyaz çikolata
Üzeri için gereçler;
- Hindistan cevizi
- Antep fıstığı
- Fındık kırığı
İncir Kremalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karıştırma kabın içine, yumurta ve toz şeker ilave edip, uygunca çırpın. Akabinde üzerine süt, elenmiş un, irmik vanilya, kabartma tozu, tarçın, ek ederek birlikte çırpın.
- Son olarak iri çekilmiş ceviz ve küçük küpler biçiminde doğranmış inciri kek harcına bırakıp, spatula yardımıyla karıştırın.
- Kek harcını, yağlanmış büyük uzunluk borcama bırakın. Akabinde evvelce ısıtılmış 170 derecede fanlı ayarda,25 dakika denetimli olarak, keki pişirin.
- Kasenin içine ılık su, toz şeker, üçü bir ortada neskafe, bırakıp karıştırın. Bir köşede bekletin.
- Tencerenin içine süt, toz şeker, nişasta, un, ek ederek birlikte muhallebi kıvamına gelene kadar, karıştırarak pişirin.
- Muhallebi piştikten sonra ocağın altını kapatın. İçine beyaz çikolata bırakıp karıştırın. Muhallebi hafif ılık hale geldikten sonra, içine toz krem şanti ek ederek, birlikte çırpın.
- Fırından çıkardığımız kek, hafif ılık hale geldikten sonra, kekin üzerine çatal yardımıyla, delikler açın. Akabinde kekin üzerine, hazırlanan şerbetli sosu gezdirin.
- Ardından son olarak hazırlanan, kekin üzerine muhallebiyi gezdirip, hindistan cevizi, antep fıstığı, fındık içi ile süsleyin.
- Tatlımızı buzdolabında ,en az 4 saat bekletin, vaktiniz varsa bir gece buzdolabında bekletip, ikram edin. Afiyet olsun.
İncir Kremalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











