Şerbetli Kurabiye (Kolay Ve Şahane)
Şerbetli Kurabiye (Kolay Ve Şahane) Tanımı İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı tozşeker
Hamuru için;
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 buçuk su bardağı un
- 1 çay kaşığı karbonat
- 2 silme yemek kaşığı kakao
- 1 çay bardağı pudraşekeri
Şerbetli Kurabiye (Kolay Ve Şahane) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce şerbeti için derin küçük bir tencereye tozşeker ve suyu koyup ocakta ortada bir kaynayana kadar karıştırın kaynar kaynamaz ocaktan alın.
- Hamuru için; olan bütün gereçleri bir kapta karıştırın yoğurun.
- Ardından hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp elinizle yuvarlayıp, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyun kalan bütün hamuru tıpkı formda yapın sonra tepsideki hamurların üzerine hafif bastırın.
- Önceden yeterlice ısınmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin.
- Tepsiyi fırından çıkardıktan 5 dakika sonra soğuk şerbete bütün kurabiyeleri tek tek her tarafını batırıp çıkarın.
- Kurabiyeler soğuduktan sonra servise hazırdır. Afiyet şifa olsun.
Şerbetli Kurabiye (Kolay Ve Şahane) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






