Etli Topalak Yemeği
Etli Topalak Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
Köftesi için:
- 2 su bardağı ince köftelik bulgur
- 1 su bardağı irmik
- 2 yemek kaşığı un
- Tuz
- Karabiber, kimyon
- Az su (yoğurma aşamasında)
Yemeğin suyu için:
- 300–400 gram kuşbaşı yada etli kemik ayıklanmış
- 1 adet kuru soğan (doğranmış)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası (isteğe bağlı)
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1,5 litre sıcak su (gerekirse artırılabilir)
- Kuru nane
- 1 adet limon
Etli Topalak Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Etli kemik kullandım yeterlice haşlayıp, ayıklayın geniş bir tencereye etleri alın sıvı yağı ve soğanı ekleyip soğanlar yumuşayana kadar kavurun. Salçayı ekleyin, kokusu çıkana kadar karıştırın.
- Sıcak suyu ekleyip biraz özleşene kadar bekleyin (yaklaşık 20-30dakika).
- Köfteyi hazırlamak için; bulguru, irmiği, unu, baharatları bir kaba alın. Azar azar su ekleyerek yoğurun. Harç kıvam alınca nohut büyüklüğünde köfteler yapın.
- Tencereye haşlanmış nohudu ekleyin. Köfteleri ekleyin, köfteler pişene kadar (15–20 dakika) orta ateşte kaynatın.
- Kuru nane ekleyin ve limon sıkın ocağın altını kapatın deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. Mersin yöresinde bu formda yapılıyor ☺️
Etli Topalak Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








