Esnaf Lokantalarındaki Sebzeli Bulgur Pilavı
Esnaf Lokantalarındaki Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 orta uzunluk kuru soğan
- 3 adet sivri biber
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çorba kasesi pilavlık bulgur
- 3,5 su bardağı su
- Tuz
- Karabiber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Esnaf Lokantalarındaki Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pişirme tenceresinde soğanlar ince ince doğranıp sıvı yağ ve tereyağında kavrulur.
- Üzerine ince doğranan biberler eklenir tekrar kavrulur.
- Domates ve biber salçası eklenir salçanin kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Ardından ince kıyılan sarımsak ve bulgurlar da eklenerek bir kaç tıp karıştırılır.
- Suyu tuzu ve karabiber eklenerek kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
Esnaf Lokantalarındaki Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








