Kuzu Gerdan Yemeği (Lezzeti Şahane)

Kuzu Gerdan Yemeği (Lezzeti Şahane) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kilo kuzu gerdan
  • 2 orta uzunluk kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3 orta uzunluk domates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Sıcak su

Kuzu Gerdan Yemeği (Lezzeti Şahane) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Gerdanları yıkayıp tencereye yerleştirelim. Kendi suyunu salıp çekene kadar en kısık ateşte pişirelim (yaklaşık 2 saat kadar). Orta ara çevirelim. Piştikten sonra altını kapatıp bekleyelim.
  2. Ayrı bir tavada tereyağı zeytinyağı ve yemeklik doğradığımız soğanı rengi dönene kadar kavuralım. Üzerine salçayı ekleyip kavurmaya devam edelim. Üstüne rendelenmiş domatesi ve tuzu ekleyelim. 4 5 dakika kavurduktan sonra altını kapatalım.
  3. Kavurduğumuz sosu etlerin üzerine dökelim. Üzerine çıkacak kadar sıcak su ekleyelim. 1 2 çeşit karıştırıp kısık ateşte 20 dakika etler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Kuzu Gerdan Yemeği (Lezzeti Şahane) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuk Baget Kızartma
İşte Çıtır Çıtır Patates Kızartması
Pofidik Poğaça
Pamuk Gibi Kek
Tartolet
Şeftalili Soğuk Limonata
Hdabla | © 2025 |