Çarliston Biber Mezesi
Çarliston Biber Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo çarliston biber
- 1 kilo domates
- 1 baş sarımsak
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı sirke
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
Biberleri kızartmak için;
- Sıvıyağ
Çarliston Biber Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Domatesin kabuklarını soyup blenderdan geçirelim. Biberleri yıkayalım içlerini temizleyelim. 2 cm uzunluğunda bölelim.
- Tavaya sıvıyağ alıp biberleri kızartalım. Tencereye yarım çay bardağı sıvıyağ alalım üzerine domates tuz ve şekeri ekleyip ocağa alalım. Sulanıp suyunu çekene kadar domatesleri pişirelim yaklaşık 15 dk.
- Suyunu çeken domateslerin üzerine biberleri ve kabuğunu soyup 2 ye böldüğümüz sarımsakları ekleyelim. 10 dk daha pişirelim.
- Sirkeyi ekleyip 5 dk daha pişirelim. Sıcakken kavanozlara dolduralım. Kapaklarını sıkıca kapatalım. Karşıt çevirip 1 gece bekletelim. Soğuyunca yiyebilirsiniz yada kışlık hazırlayabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Çarliston Biber Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







