Tam Kıvamında Gelin Pastası

Tam Kıvamında Gelin Pastası Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Keki ıslatmak için;

  • 2 su bardağı soğuk süt
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağından bir parmak eksik un
  • 2 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket sıvı krema (200 ml)

Tam Kıvamında Gelin Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 4 yumurta ve şekeri beyaz bir sıvı oluncaya kadar çırpalım. Sonrasında un ,kabartma tozu, vanilyayıda çırpıp yağladığımız borcama eşit bir halde yayalım. 180 derece evvelden ısıtılmış fırına 25-30 dakika ayarlayarak pişirelim.
  2. Bir tencere içerisine sütü, şekeri, unu, nişasta ve vanilyayı koyup çırpma teli ile karıştırarak kremayı pişiriyor ve soğumaya bırakıyoruz.
  3. Keki kürdanla bir kaç yerden delik açıp soğuk şekerli sütü eşit formda emmesi için boşaltıyoruz. Çabucak emiyor.
  4. Burada püf nokta soğuk kremadır. Soğuk kremayı muhallebiye döküp tekrar turbo ayarda 3 dk çırpıyoruz.
  5. Her iki eserde soğuyunca kekin üzerine muhallebiyi yayıp en son üzerine hindistan cevizi varsa dövülmüş antep fıstığı ile süslüyoruz.

Tam Kıvamında Gelin Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kete
İrmik Tatlısı
+5 Ay Bebek Ek Gıda
Mısır Patlaklı Sağlıklı Gofret
Soslu Spagetti
Kestaneli Pilav
Hdabla | © 2025 |