Tam Kıvamında Gelin Pastası
Tam Kıvamında Gelin Pastası Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Keki ıslatmak için;
- 2 su bardağı soğuk süt
- 2 çorba kaşığı toz şeker
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağından bir parmak eksik un
- 2 çorba kaşığı mısır nişastası
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 paket sıvı krema (200 ml)
Tam Kıvamında Gelin Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
- 4 yumurta ve şekeri beyaz bir sıvı oluncaya kadar çırpalım. Sonrasında un ,kabartma tozu, vanilyayıda çırpıp yağladığımız borcama eşit bir halde yayalım. 180 derece evvelden ısıtılmış fırına 25-30 dakika ayarlayarak pişirelim.
- Bir tencere içerisine sütü, şekeri, unu, nişasta ve vanilyayı koyup çırpma teli ile karıştırarak kremayı pişiriyor ve soğumaya bırakıyoruz.
- Keki kürdanla bir kaç yerden delik açıp soğuk şekerli sütü eşit formda emmesi için boşaltıyoruz. Çabucak emiyor.
- Burada püf nokta soğuk kremadır. Soğuk kremayı muhallebiye döküp tekrar turbo ayarda 3 dk çırpıyoruz.
- Her iki eserde soğuyunca kekin üzerine muhallebiyi yayıp en son üzerine hindistan cevizi varsa dövülmüş antep fıstığı ile süslüyoruz.
Tam Kıvamında Gelin Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












