Akışkan Çikolatalı Pankek

Akışkan Çikolatalı Pankek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 buçuk su bardağı un

Akışkan Çikolatalı Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pankek yapmak için; yumurtalar ve şekeri uygun bir karıştırma kabına alarak çırpıyoruz.
  2. Yumurtalar ve şekeri çırpıldıktan sonra başka gereçleri de ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.
  3. Hamur tam orta kıvama getirince yapışmaz bir tavaya yağ döküp biraz yağı ısıtıyoruz.
  4. Tavamız da hazır olunca kepçenin yardımıyla hamurumuzu tavaya döküyoruz.
  5. Eğer akışkan çikolatalı istiyorsanız birinci evvel tavaya az ölçüde hamur koyup çikolatayı ekleyip onun da hamurla kapatırsınız.
  6. Boş yahut çikolatalı fark etmez hamuru tavaya döktükten sonra hamurun üstünde baloncuklar(yuvarlaklar) oluşuyorsa hamurun tavadaki kısmı pişmiştir.

Not:Unutmayın, hamurumuzun iki tarafını da yeterli ve kâfi bir formda pişiriyoruz. Şimdiden afiyet olsun! deneme fotoğraflarınızı bekliyorum🥞🧇🥞.

Akışkan Çikolatalı Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

10 Dakikada Poğaça
Hızlı Balon Ekmek
3 Malzeme İle Nefis Tuzlu Kurabiye
Şeftalili Kek
Diyet Tavuk Salata
Susamlı Patates Dilimleri
Hdabla | © 2025 |