Akışkan Çikolatalı Pankek
Akışkan Çikolatalı Pankek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 buçuk su bardağı un
Akışkan Çikolatalı Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pankek yapmak için; yumurtalar ve şekeri uygun bir karıştırma kabına alarak çırpıyoruz.
- Yumurtalar ve şekeri çırpıldıktan sonra başka gereçleri de ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.
- Hamur tam orta kıvama getirince yapışmaz bir tavaya yağ döküp biraz yağı ısıtıyoruz.
- Tavamız da hazır olunca kepçenin yardımıyla hamurumuzu tavaya döküyoruz.
- Eğer akışkan çikolatalı istiyorsanız birinci evvel tavaya az ölçüde hamur koyup çikolatayı ekleyip onun da hamurla kapatırsınız.
- Boş yahut çikolatalı fark etmez hamuru tavaya döktükten sonra hamurun üstünde baloncuklar(yuvarlaklar) oluşuyorsa hamurun tavadaki kısmı pişmiştir.
Not:Unutmayın, hamurumuzun iki tarafını da yeterli ve kâfi bir formda pişiriyoruz. Şimdiden afiyet olsun! deneme fotoğraflarınızı bekliyorum🥞🧇🥞.
Akışkan Çikolatalı Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










