Çıtır Kabak

Çıtır Kabak Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet orta uzunluk kabak
  • Yarım şişe maden suyu
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • Tuz

Sos için;

  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı kuru nane

Çıtır Kabak Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabakları yıkayıp ortasındaki çekirdekli kısımları oyalIm ve doğrayalım. Böylelikle halka halleri elde edelim.
  2. Maden suyu un mısır unu nişasta ve tuzu uygunca çırpalım.
  3. Halka formundaki kabakları harca güzelce bulayıp, kızdırdığımız sıvı yağda kızartalım.
  4. Peçete serdiğimiz servis tabağına kızaran kabakları alalım.
  5. Sosu için sarımsağı yeterlice ezelim yoğurdun içine ekleyelim. Biraz tuz ve kuru naneyi de ekleyip karıştıralım.
  6. İster sosa banarak ister sosu üzerine dökerek yiyebilirsiniz.

Çıtır Kabak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Köfte Tarifi
Sıkma
Tiramisu
Pastane Lezzetinde Tahinli Çörek (Videolu)
İpeksi Kıvamlı Kedi Dili Tiramisu Tarifi
Kereviz Sapı Çorbası
Hdabla | © 2025 |