Çıtır Kabak
Çıtır Kabak Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet orta uzunluk kabak
- Yarım şişe maden suyu
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı mısır unu
- 3 yemek kaşığı nişasta
- Tuz
Sos için;
- 1 kase yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 2 tatlı kaşığı kuru nane
Çıtır Kabak Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabakları yıkayıp ortasındaki çekirdekli kısımları oyalIm ve doğrayalım. Böylelikle halka halleri elde edelim.
- Maden suyu un mısır unu nişasta ve tuzu uygunca çırpalım.
- Halka formundaki kabakları harca güzelce bulayıp, kızdırdığımız sıvı yağda kızartalım.
- Peçete serdiğimiz servis tabağına kızaran kabakları alalım.
- Sosu için sarımsağı yeterlice ezelim yoğurdun içine ekleyelim. Biraz tuz ve kuru naneyi de ekleyip karıştıralım.
- İster sosa banarak ister sosu üzerine dökerek yiyebilirsiniz.
Çıtır Kabak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













