Ratatuy
Ratatuy Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet patates
- 4 adet domates
- 3 adet patlıcan
- 3 adet kabak
Sosu için;
- 2 adet domates
- 2 adet yeşil biber
- Yarım soğan
- 2 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızıbiber
Ratatuy Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sebzelerimizi sirkeli suya ıslayalım. Bu ortada domatesli sosu ayarlayalım.
- Soğanı küçük ve ince ince doğrayalım. Tavaya alalım. Sıvıyağı ekleyip kavuralım.
- Bir yandan sirkeli suda bekleyen zerzevatları yıkayıp halka biçiminde dilimleyelim. Zerzevatları tuzlu suda, sosumuzu yapana kadar bekletelim.
- Tereyağı ekleyince biberi de ekleyelim. Biraz kavurduktan sonra domatesi rendeleyelim. Tavaya ekleyelim. Üzerine rendelenmiş sarımsağımızı ekleyelim. Domates de piştikten sonra ocaktan alalım.
- Sosu yemeği yapacağımız tepsinin tabanına yayalım. Üzerine sıra ile zerzevatları dizelim.
- Üzerini alüminyum folyo ile kapatalım. 200 °c fırında yarım saat üstü kapalı olacak biçimde pişirelim.
- Biraz piştikten sonra üzerini açalım. 10 dk kadar da üzerinin kızarmasını sağlayalım.
- İlk sıcaklığı geçtikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun🌸.
Ratatuy Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















