Ratatuy

Ratatuy Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet patates
  • 4 adet domates
  • 3 adet patlıcan
  • 3 adet kabak

Sosu için;

  • 2 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • Yarım soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızıbiber

Ratatuy Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle sebzelerimizi sirkeli suya ıslayalım. Bu ortada domatesli sosu ayarlayalım.
  2. Soğanı küçük ve ince ince doğrayalım. Tavaya alalım. Sıvıyağı ekleyip kavuralım.
  3. Bir yandan sirkeli suda bekleyen zerzevatları yıkayıp halka biçiminde dilimleyelim. Zerzevatları tuzlu suda, sosumuzu yapana kadar bekletelim.
  4. Tereyağı ekleyince biberi de ekleyelim. Biraz kavurduktan sonra domatesi rendeleyelim. Tavaya ekleyelim. Üzerine rendelenmiş sarımsağımızı ekleyelim. Domates de piştikten sonra ocaktan alalım.
  5. Sosu yemeği yapacağımız tepsinin tabanına yayalım. Üzerine sıra ile zerzevatları dizelim.
  6. Üzerini alüminyum folyo ile kapatalım. 200 °c fırında yarım saat üstü kapalı olacak biçimde pişirelim.
  7. Biraz piştikten sonra üzerini açalım. 10 dk kadar da üzerinin kızarmasını sağlayalım.
  8. İlk sıcaklığı geçtikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun🌸.

Ratatuy Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pişmeyen Dubai Çikolatalı Cheesecake
Turşu (Altın Oran)
Dana Sote
Çiğ Köfte
Kıymalı Patlıcan (Nuriş’in Spesiyali)
Yalancı Su Böreği
Hdabla | © 2025 |