Şekersiz Pankek
Şekersiz Pankek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt (200 ml)
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı hurma suyu konsantresi (yaklaşık 15 ml)
- 1,5 su bardağı un (150 g)
- 1 paket kabartma tozu (10 g)
- 1 paket vanilya
Şekersiz Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Geniş bir kasede yumurta ve hurma suyu konsantresini çırpın. Süt ek edin.
- Un, kabartma tozu, vanilya ekleyip pürüzsüz kıvam alana kadar karıştırın.
- Tavayı orta ateşte ısıtın.
- Karışımdan 3-4 kaşık kadar alıp tavaya dökün, üzeri göz göz olunca çevirip başka tarafını pişirin.
- Tüm hamur bitene kadar tıpkı süreci tekrarlayın. Yanına bal yahut reçellerle çikolatalarla sunum oluşturabilirsiniz 🤗.
Şekersiz Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















