Reçelli Kurabiye

Reçelli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ yada margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2.5 -3 su bardağı un

Üzeri için;

  • Sevdiğiniz her reçel olur

Reçelli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağ, sıvıyağ, pudra şekeri ve yumurtayı yoğurma kabına al karıştır.
  2. Vanilya kabartma tozu ve unu azar azar ekle ele yapışmayan bir hamur yoğur.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler kopar yuvarla tepsiye aralıklı diz kaşık yada parmağınla bastır çukur oluştur.
  4. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 20 dakika pişir hafif kızarsın.
  5. Sevdiğin reçelden 2 yemek kaşığı kadar blenderla püre haline getir.
  6. Pişen birinci sıcağı çıkan kurabiyelerin çukurlarına azcık reçelden koy. Soğumaya bırak afiyet olsun.

Reçelli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nohutlu Semizotu Yemeği
Etli Patates Yemeği
Hindistan Cevizli Şerbetli Tatlı
Kadınlar İçin Gaz Problemi / Kilo Problemi Çözümü
Dondurulmuş Lorlu Orman Meyveli Barlar
Ev Köftesi
Hdabla | © 2025 |