Mevsim Meyveli Tartolet
Mevsim Meyveli Tartolet Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 adet yumurta
- 150 gram tereyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1.5 su bardağı un
Kreması için;
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 3 su bardağı süt
- 1 adet yumurta sarısı
- Yarım su bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı vanilin
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için;
- 1 adet dilimlenmiş muz
- 1 adet dilimlenmiş şeftali
Mevsim Meyveli Tartolet Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamurumuzu yapalım. Yumurta ve tereyağını uygunca birbirine karışana kadar elimizle ezelim, tereyağını elimizin ısısıyla eritelim. Üzerine pudra şekeri, elenmiş un ve kabartma tozunu ek edip yumuşacık bir hamur elde edelim. Hamuru dinlenmeye bırakalım.
- Kreması için; tencereye süt, elenmiş nişasta ve un, yumurta sarısı ve şekeri alalım. Ocağa bırakmadan yeterlice karıştırıp materyallerin iç içe geçmesini sağlayalım. Ocağa alalım, kaynayana kadar karıştırarak pişirmeye devam edelim.
- Kaynadıktan sonra ocaktan alıp vanilin ve tereyağını ek edip karıştıralım. Üzerini streç sinema geçirerek soğuması için kenara alalım.
- Dinlenen hamurumuzdan küçük ceviz büyüklüğünde yumaklar alalım, tepsinin bölmelerini tartların yapışmaması için hafif yağlayalım. Aldığımız yumakları bu bölmeleri bırakalım. Kup hali alana kadar bölmelerin etrafına hamuru yayalım.
- Bu ortada birinci sıcaklığı geçen kremamızı dolaba alalım. Tartlarımız kabarmaması için tabanlarına çatalla iz açalım. Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar çiğ kalmayacak halde pişirelim.
- Piştikten sonra soğuması için bir kenara alalım. Muzumuzu ve şeftalimizi soyalım ve üzerini süslemek üzere dilimlere ayıralım.
- Tartlar da krema da soğuktan sonra yalnızca birleştirmesi kalıyor. Kremayı tartların içine sıkalım, meyvelerle üzerini süsleyelim. Dolapta dinlendikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 🌸
Mevsim Meyveli Tartolet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









