Patates Çorbası

Patates Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 su bardağı su
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1.5 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet soğan (beyaz)
  • 2 adet patates
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1.5 tane knor et bulyon
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • Çay kaşığı ucu ile toz biber

Patates Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Zeytinyağını tencereye alıyoruz, akabinde soğanı küçük küçük doğrayıp yeterlice kavuruyoruz .
  2. Rengi pembe olmasına yakın unu ekleyip biraz daha kavuruyoruz .
  3. Sonra küçük küpler halinde doğradığımız patatesleri içine koyuyoruz biraz patatesleri de yağda pişiriyoruz fazla değil.
  4. Üstüne suyumuzu ekliyoruz karıştırıp düzgünce kaynamasını bekliyoruz.
  5. Patateslerin pişmesini denetim ederek parçalanma kıvamına gelince blender ile yeterlice ezilip çorba kıvamına gelene kadar ezmeye devam ediyoruz .
  6. Ardından et bulyonları ekleyip biraz daha çekiyoruz.
  7. İşlem bittikten sonra sütü ekleyip bir kaç kaynamadan sonra nanesini ve toz biberini de ekleyip bir cins daha kaynadıktan sonra kaselere alıyoruz .

Güzel bir sunum ile sofranızı hazırlayıp afiyetle içmenizi dilerim 🙏.

Patates Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bıçak Tatlısı
Porsiyonluk Cheesecake
Kesin Denenmeli Çilekli Magnolia
Kuru Börülce
Tam Tarif Kıyır Poğaça
Tavuklu Sebzeli Krep Sarma
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet