Kapalı Hamburger
Kapalı Hamburger Tanımı İçin Malzemeler
Köfte için;
- 500 gram kadar dana kıyma
- Karabiber
- Tuz,
- Kimyon
- Tercihe bağlı köfte baharatı
Hamuru için;
- 500 gram un
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım çay bardağı süt
- Yarım paket instant maya
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 orta uzunluk yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağı (sonradan eklenecek)
İçine;
- Turşu
- Kaşar peyniri
- Chedar peyniri
- Domates
- Mayonez
- Ketçap
Kapalı Hamburger Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağı hariç öbür tüm hamur materyalleri karıştırılarak yoğurulur.
- 5 dk boyunca yoğurduktan sonra en son oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyerek yoğurmaya devam edelim.
- Ele yapışmayan kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
- Üzerini örterek 40-60 dk kadar mayalanmaya bırakalım.
- Köfteyi hazırlayalım ve yağda kızartalım.
- Hamurdan kesimler alıp bir çorba kasesi yada küçük güveç tabağının içine güzelce yayalım bu kademede çay bardağı tabanını bastırarak daha hoş form verebilirsiniz.
- İçine kızarttığımız köfteyi ve eklemek istediğimiz öteki materyalleri de ekleyerek hamuru kapayalım.
- Tepsiye alınca üzerine susam ve yumurta sürerek 180 derecede fırına verelim. Afiyet olsun.
Kapalı Hamburger Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












