Kapalı Hamburger

Kapalı Hamburger Tanımı İçin Malzemeler

Köfte için;

  • 500 gram kadar dana kıyma
  • Karabiber
  • Tuz,
  • Kimyon
  • Tercihe bağlı köfte baharatı

Hamuru için;

  • 500 gram un
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım paket instant maya
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 orta uzunluk yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı (sonradan eklenecek)

İçine;

  • Turşu
  • Kaşar peyniri
  • Chedar peyniri
  • Domates
  • Mayonez
  • Ketçap

Kapalı Hamburger Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağı hariç öbür tüm hamur materyalleri karıştırılarak yoğurulur.
  2. 5 dk boyunca yoğurduktan sonra en son oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyerek yoğurmaya devam edelim.
  3. Ele yapışmayan kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
  4. Üzerini örterek 40-60 dk kadar mayalanmaya bırakalım.
  5. Köfteyi hazırlayalım ve yağda kızartalım.
  6. Hamurdan kesimler alıp bir çorba kasesi yada küçük güveç tabağının içine güzelce yayalım bu kademede çay bardağı tabanını bastırarak daha hoş form verebilirsiniz.
  7. İçine kızarttığımız köfteyi ve eklemek istediğimiz öteki materyalleri de ekleyerek hamuru kapayalım.
  8. Tepsiye alınca üzerine susam ve yumurta sürerek 180 derecede fırına verelim. Afiyet olsun.

Kapalı Hamburger Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Çıtır Çıtır Enfes Kabak Tarifi
Beşamel Soslu Patlıcan Oturtma
Mürdüm Erikli Fındıklı Kek
Düdüklü Tencerede Taze Fasulye
Limonata
Haşhaşlı Çörek
Hdabla | © 2025 |