Kremalı Tavuk Fileto
Kremalı Tavuk Fileto Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg tavuk göğsü (fileto kesilmiş)
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet kapya biber
- 1 paket krema 200ml
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay bardağı su
Tavuk filetoyu kızartmak için;
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
Kremalı Tavuk Fileto Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle geniş bir tavaya sıvı yağı alalım, tavuk filetoları artlı önlü kızartalım.
- Aynı tavada tavuk filetoları aldıktan sonra ince doğranmış soğan ve kapya biberi pembeleştirelim.
- Ardından salçayı ekleyelim, kokusu uçana kadar bir iki kez karıştıralım kremayı ekleyelim.
- Soğan ve biberle uygunca karıştıralım.
- Tuz,baharatları ve bir çay bardağı suyu ekleyelim beş on saniye fokurdadıktan sonra kızarttığımız tavuk filetoları üzerine sıralayalım.
- Kremayla karışması için bir kaç dk artlı önlü çevirerek pişirelim.
- Kremalı tavuk fileto hazır🥘🥘 sıcak servis yapalım afiyet olsun 🙋♀️😋😋😋.
Kremalı Tavuk Fileto Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













