Mantar Çorbası

Mantar Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 10 tane mantar
- 1 adet kuru soğan
- 1.5 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı süt
- 4 bardak et suyu ( olağan suda kullanılabilir)
- 1 tutam dereotu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için;
- Pul biber
Mantar Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğan ve mantarı ufak ufak doğradım.
- Tencereye yağ koyup evvel soğanı solana kadar, daha sonra da mantarı ekleyip suyunu çekene kadar kavurdum.
- Unu ekleyip kokusu çıkana kadar tekrar karıştırdım.
- Sıcak et suyunu ,mantar ,soğan, un karışımının üzerine ekleyip doğradığım dereotunu da ekledim karıştırdım ve kaynayana kadar bekledim.
- 1 çay bardağı oda sıcaklığındaki sütü,tuzu ,karabiberi katıp 10 dakika daha kaynattım ve kapağını kapatıp 15 -20 dk dinlendirdim.
- Çorba tabağına alıp üzerine yağ pul biber yakıp servise hazırladım 🌿🙏🏻.
Selenyum minerali başta olmak üzere birçok antioksidan bileşeni içeren mantar kalp hastalığı ve kanser üzere olumsuz sıhhat durumlarına neden olabilen özgür radikallere karşı beden hücrelerinin korunmasına yardımcı oluyor. Hücrelerin yaşlanma nedeniyle hasar görmesini engelliyor ve bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı bedenin savunma sistemini destekliyor.
Mantar Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


