Tam Tutan Şekerpare Tarifi
Tam Tutan Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket margarin
- 1 su bardağından biraz az pudra şekeri
- 2 yumurta (birisinin sarısını ayırın)
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 su bardağı irmik
- Un
Şerbeti için ;
- 3 buçuk su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
Üstü için;
- 1 tane yumurta sarısı
Tam Tutan Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel şerbet için şeker ve suyu bir tencereye alın ve 10 dakika kadar kaynadıktan sonra çeyrek limonun suyunu dökün ve on dakika daha kaynatıktan sonra soğuması için bekletin.
- Yumurta tereyağı ve irmiği bir kaba alıp karıştırın .
- Geri kalan materyalleri ekleyin karıştırın, yumuşak bir hamur elde edene kadar denetimli bir biçimde un ekleyin hamuru yoğurun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alıp elinizde istediğiniz biçimi verip yağlanmış tepsiye dizin.
- Üstüne yumurta sarısı sürüp 200 derecede fırında altı üstü kızarana kadar bırakın.
- Tatlımız kızardıktan sonrada birinci sıcaklığını aldıktan sonra soğuyan şerbeti üstüne dökün şimdiden afiyet olsun.
Tam Tutan Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













