Borcamda Kadayıflı Muhallebi Tatlısı
Borcamda Kadayıflı Muhallebi Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebi için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilin
Kadayıf için;
- 1 paket muhallebilik kadayıf (200- 300 gram kadar)
- 100 -120 gram tereyağı yada margarin
- 3 -3 ,5 yemek kaşığı şeker
Borcamda Kadayıflı Muhallebi Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak bir tavada sanayağı yada tereyağını eritiyoruz ,sonra muhallebilik kadayıfı atıp 1- 2 sefer döndürüyoruz, sonra şekeride ekleyip 2- 3 sefer de bu türlü döndürüp ocaktan alıyoruz. Tabikide kavururken daima karıştırıyoruz.
- Sonra muhallebi için bir tencereye vanilin hariç tüm malzemeyi koyun ve karıştırın.
- Kaynayıp pişene kadar karıştırarak pişirin, sonra vanilini ekleyin ve karıştırın .
- Sonra soğumaya bırakın, ortada karıştırın ,iki materyalde soğuk olacak halde bir borcama birinci olarak kadayıf sonra muhallebi sonra kadayıf olacak formda koyuyoruz .
- İsteğe nazaran kat sayıları değiştirilebilir sonra biraz oda sıcaklığında 10 dakka dinlendirin ve buzdolabına koyunuz sonra 1 -2 saat sonra servise hazır.
Şimdiden herkese afiyet olsun 😊😊😊 daha çok lezzet ve pratik lezzetli tarifler görmek istiyorsanız takip etmeyi unutmayın 😊😊😊😊.
Borcamda Kadayıflı Muhallebi Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








