Tavada Glutensiz Mısır Ekmeği

Tavada Glutensiz Mısır Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı mısır unu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • ½ çay kaşığı karbonat (5–6 damla limonla köpürtülmüş)
  • Opsiyonel: lor peyniri, beyaz peynir, tavanın altına serpmek için susam

Tavada Glutensiz Mısır Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta, yoğurt, zeytinyağı, mısır unu ve tuzu derin bir kapta karıştırın.
  2. Karbonatı limon damlalarıyla köpürtün ve karışıma ekleyin.
  3. Tüm materyalleri yeterlice karıştırarak pürüzsüz bir hamur elde edin.
  4. Yapışmaz bir tavayı yavaşça yağlayın ve kısık ateşte ısıtın.
  5. Hazırladığınız karışımı tavaya dökün ve kaşıkla üzerini düzeltin.
  6. Tavanın kapağını kapatın ve üst yüzeyi göz göz olana kadar pişirin.
  7. Ardından dikkatlice çevirin ve öbür yüzünü de altın rengini alana kadar pişirin.
  8. Sıcak servis edin – sade ya da peynir ve tereyağı ile mükemmel gider!.

Tavada Glutensiz Mısır Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patates Püreli Meze
Tuzlu Çörekotlu Pastane Kurabiyesi
Fit Browni
15 Dakika Pizzası
Limonlu Çörek
Kare Borcamda Bol Soslu Islak Kek
Hdabla | © 2025 |