Tavada Glutensiz Mısır Ekmeği
Tavada Glutensiz Mısır Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay bardağı mısır unu
- 1 çay kaşığı tuz
- ½ çay kaşığı karbonat (5–6 damla limonla köpürtülmüş)
- Opsiyonel: lor peyniri, beyaz peynir, tavanın altına serpmek için susam
Tavada Glutensiz Mısır Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta, yoğurt, zeytinyağı, mısır unu ve tuzu derin bir kapta karıştırın.
- Karbonatı limon damlalarıyla köpürtün ve karışıma ekleyin.
- Tüm materyalleri yeterlice karıştırarak pürüzsüz bir hamur elde edin.
- Yapışmaz bir tavayı yavaşça yağlayın ve kısık ateşte ısıtın.
- Hazırladığınız karışımı tavaya dökün ve kaşıkla üzerini düzeltin.
- Tavanın kapağını kapatın ve üst yüzeyi göz göz olana kadar pişirin.
- Ardından dikkatlice çevirin ve öbür yüzünü de altın rengini alana kadar pişirin.
- Sıcak servis edin – sade ya da peynir ve tereyağı ile mükemmel gider!.
Tavada Glutensiz Mısır Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















