Glütensiz Pirinç Yaprağından Ispanaklı Peynirli Börek
Glütensiz Pirinç Yaprağından Ispanaklı Peynirli Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 24 adet pirinç yufkası (her rulo için 3 adet)
- •250 gram beyaz peynir
- 125 gram bebek ıspanak
- 4 yumurta
- 125 ml süt
- Bir ölçü soya sosu (yumurtalı karışım için)
Üzeri için;
- Susam
Glütensiz Pirinç Yaprağından Ispanaklı Peynirli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İç harç hazırlığı doğranmış bebek ıspanağı bir kaseye koyun.
- Ellerinizle beyaz peynir ufalayıp ıspanakla bir arada karıştırın.
- Yumurta-soya karışımı 4 yumurtayı, 125 ml sütü ve bir ölçü aromatik soya sosu ile çırpın.
- Bu karışım, yufkaların hem lezzetlenmesini hem de kolay hal almasını sağlar.
- Yufkaların hazırlanması üç pirinç yufkasını sırayla kısa müddet yumurtalı-soya karışımına batırın.
- Ardından yavaşça üst üste gelecek halde bir fırın tepsisine serin.
- Doldurma ve biçim verme hazırladığınız iç harcı ortasına sağdan sola yanlışsız yerleştirin.
- Kenarlarını içe katlayarak rulo yapın, sonra spiral halde sararak sarmal hali verin.
- Pişirme ruloları yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin, üzerlerine susam serpin.
- Önceden ısıtılmış 200 °c fırında (alt-üst ayarda) yaklaşık 25-30 dakika denetimi bir halde pişirin.
- Son 3–5 dakikada fanlı moda geçerek daha fazla çıtırlık elde edebilirsiniz.
Not: airfryer’da da pişirilebilir. 6. Servis sıcak servis edin – dışı çıtır, içi yumuşacık ve aromatik. Yanında soya sosuna batırarak servis edin. Vejetaryen tarifler ortasında vazgeçilmeziniz olacak!.
Glütensiz Pirinç Yaprağından Ispanaklı Peynirli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















