Kabak Yatağında Beşamel Soslu Tavuk

Kabak Yatağında Beşamel Soslu Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet kabak
  • 2 modül tavuk göğüsü/kalça
  • Taze soğan
  • 1 diş sarımsak (toz sarımsakta olabilir)

Üstü için;

  • Kaşar peyniri

Beşamel sos için (hazırda kullanabilirsiniz ben kendim yaptım);

  • 3-4 küp tereyağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Karabiber
  • Tuz (göz kararı koyuyorum ben)

Kabak Yatağında Beşamel Soslu Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel kabakların kabuklarını temizliyorum sonra içlerini oyup kaynamış sade suya atıyorum.
  2. Tavuklarımı küp küp doğruyorum sıvı yağ ile tavada kavuruyorum. Gerisinde taze soğan ile kavuruyorum. Biraz tuz, karabiber ekleyip kavurmaya devam ediyorum. En son sarımsak ekleyip kavurmaya devam ediyorum renk değiştirdiği vakit altını kapatıp soğumaya bırakıyorum.
  3. Haşlanmakta olan kabaklarımı denetim edip fırın tepsisine koyuyorum. Biraz soğumasını bekliyorum.
  4. Kabakların içine iç harcımız olan tavukları koyuyorum.
  5. Beşamel sos için birinci evvel tereyağ eritiyorum, gerisinden 1 yemek kaşığı un koyup güzelce kavuruyorum. Kokusu çıkıncada süt ek ediyorum. Yoğunlaşana kadar çırpıcıyla karıştırmaya devam ediyorum.
  6. Hazırlamış olduğum beşamel sosu üzerine döküyorum.
  7. Altına yapışmaması için 1 çay bardağı su döküyorum tepsiye 160-170 derece alt üst turbo ısıtılmış fırına koyuyorum.
  8. Yaklaşık 10 dk sonrasında rendelemiş olduğum kaşar peynirini üzerine koyup tekrar 10 dk daha fırınlıyorum, kaşarlar renk değiştirince fırını kapatıyorum.

Kabak Yatağında Beşamel Soslu Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Taze Kabak Yemeği Tarifi – En Hafif Yaz Yemeği! (Videolu)
Hinkali Gürcü Mantısı
Bebek Havuçlu Kahvaltı +6
Karışık Kızartma Şöleni
Browni Kurabiye (Pratik Ve Enfes)
Cevizli Sucuk (Orcik)
Hdabla | © 2025 |