Ayva Çayı

Ayva Çayı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 tane ayva
  • Bir kaç kesim nar kabuğu (opsiyonel)
  • 1 kabuk tarçın
  • 10 -12 tane karanfil
  • 1 avuç kadar nar
  • Bal yada pekmez

Ayva Çayı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ayvaları yıkayıp kabuğunu çekirdeğinide birlikte doğrayalım.
  2. Birkaç kesim nar kabuğu ve 1avuç kadar narı karanfil ve tarçını koyalım.
  3. Üzerine 4 su bardağı su koyalım çok kısık ateşte 20 dakika kaynatalım.
  4. İçerken 1 çay kaşığı bal yada 1 tatlı kaşığı bal koyarak için.
    Not:nar kabuğu çok yararlıdır lakin biraz acı bir tatta olduğu için hiç koymayabilirsiniz.

Ayva Çayı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ekşi Mayalı Ekmekten Ev Yapımı Ekmek Kadayıfı
Enginar Kalbi Salatası
Lavaş Burger
Hurma Topları
Vişne Soslu Muhallebili Borcam Pastası
Şalgamlı Kuskus Salatası
Hdabla | © 2024 |