Ayva Çayı
Ayva Çayı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 tane ayva
- Bir kaç kesim nar kabuğu (opsiyonel)
- 1 kabuk tarçın
- 10 -12 tane karanfil
- 1 avuç kadar nar
- Bal yada pekmez
Ayva Çayı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ayvaları yıkayıp kabuğunu çekirdeğinide birlikte doğrayalım.
- Birkaç kesim nar kabuğu ve 1avuç kadar narı karanfil ve tarçını koyalım.
- Üzerine 4 su bardağı su koyalım çok kısık ateşte 20 dakika kaynatalım.
- İçerken 1 çay kaşığı bal yada 1 tatlı kaşığı bal koyarak için.
Not:nar kabuğu çok yararlıdır lakin biraz acı bir tatta olduğu için hiç koymayabilirsiniz.
Ayva Çayı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















