Kocaman Kabaran Tarçınlı Meyveli Ve Cevizli Kek

Kocaman Kabaran Tarçınlı Meyveli Ve Cevizli Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağından biraz az sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 12 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 orta uzunluk şeftali
  • 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın

Kocaman Kabaran Tarçınlı Meyveli Ve Cevizli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtalar ve şeker yeterlice beyazlaşıp kabarıncaya kadar mikser ile çırpılır.
  2. Süt sıvı yağ eklenip karıştırmaya devam edilir.
  3. Kabartma tozu tarçın ve un eklenerek spatula ile alttan üste nazikçe karıştırılır. Kıvamı boza kıvamında olacak.
  4. Ceviz ve küp küp doğranan şeftali de eklenerek düzgünce karıştırılır.
  5. Kek harcı yağlanan yahut pişirme kağıdı serilen kek kalıbına boşaltılır.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dk pişirilir. Şayet fırınınız ankastre fırın ise evvel 15 dk yalnızca alt pişik yapın sonra alt üst ayarına getirin.
  7. Soğuduktan sonra kalıbından çıkarıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kocaman Kabaran Tarçınlı Meyveli Ve Cevizli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çakallı Menemeni
Tek Tencerede İzmir Köfte
Mandalinalı Kek
Sebzeli Kavanoz Mama
Biberli Poğaça
Mis Kokulu Frambuaz (Ahududu) Reçeli
Hdabla | © 2025 |