Kocaman Kabaran Tarçınlı Meyveli Ve Cevizli Kek
Kocaman Kabaran Tarçınlı Meyveli Ve Cevizli Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağından biraz az sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 12 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 orta uzunluk şeftali
- 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz içi
- 1 tatlı kaşığı toz tarçın
Kocaman Kabaran Tarçınlı Meyveli Ve Cevizli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurtalar ve şeker yeterlice beyazlaşıp kabarıncaya kadar mikser ile çırpılır.
- Süt sıvı yağ eklenip karıştırmaya devam edilir.
- Kabartma tozu tarçın ve un eklenerek spatula ile alttan üste nazikçe karıştırılır. Kıvamı boza kıvamında olacak.
- Ceviz ve küp küp doğranan şeftali de eklenerek düzgünce karıştırılır.
- Kek harcı yağlanan yahut pişirme kağıdı serilen kek kalıbına boşaltılır.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dk pişirilir. Şayet fırınınız ankastre fırın ise evvel 15 dk yalnızca alt pişik yapın sonra alt üst ayarına getirin.
- Soğuduktan sonra kalıbından çıkarıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kocaman Kabaran Tarçınlı Meyveli Ve Cevizli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















