Buzluk Böreği ( Gül Böreği)

Buzluk Böreği ( Gül Böreği) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg yufka

İçi için;

  • 650 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay k kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Sıvıyağ

Sosu için;

  • Su
  • Sıvıyağ

Buzluk Böreği ( Gül Böreği) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tavaya küçük küpler formunda doğradığımız soğanı ve sıvı yağı alarak kavuruyoruz.
  2. Kavrulan soğanın üzerine kıymamızı ekleyip pişiriyoruz.
  3. Üzerine baharatları ve en son olarak ince kıydığımız maydanozu ekleyip karıştırıyoruz. Ilımaya bırakıyoruz.
  4. Diğer tarafta yufkamızı dört eşit kesime bölüyoruz.
  5. Her bir kesimine su ve sıvı yağdan oluşan karışımdan birer yk serpip yufkaların ıslanmasını sağlıyoruz.
  6. Geniş köşesine iç materyalinden koyup kıvırıyoruz. Gül biçimini veriyoruz.
  7. Saklama kaplarına fazla sıkıştırmadan yerleştiriyoruz.
  8. Kışlık yada acil durumlar için gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Afiyetler olsun🤗👌.

Buzluk Böreği ( Gül Böreği) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuklu Arpa Şehriye Pilavı
Çikolatalı Pasta
Fındıklı Kurabiye (Sıvıyağlı)
Soğuk Kahve (Tarif Sordurur)
Çikolatalı Trüfler
Sebzeli Makarna (Haşlamadan Kendi Sosunda)
Hdabla | © 2025 |