Patatesli Rulo Poğaça

Patatesli Rulo Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 500gram un (4 su bardağı)
  • 40 gram toz şeker (1.5 yemek kaşığı)
  • 15 gram yaş maya (
  • 100 gram yoğurt (4 yemek kaşığı)
  • 250 gram tereyağı yahut margarin
  • 60ml sıvı yağ (4 yemek kaşığı)
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
  • 1 tatlı kaşığı tepeleme tuz

Patatesli Rulo Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Unu karışma kabına al ve ortasını havuz formunda açarak tüm materyalleri ekleyin.
  2. Tereyağı oda ısısında olmasın dolaptan aldıktan sonra küçük kesimler formunda doğrayalım. Aksi halde hamurunuz cıvık olur.
  3. Yumuşak bir hamur elde edelim.
  4. Mayalandırma yapılmayacak. Tepsi mayası yapılacak.
  5. Ceviz büyüklüğünde kesimler yap hamurdan uzunlamasına açılacak ve iç materyali konulup rulo formunda sarın.
  6. Tepsiye diz yumurta sarısını sür ve çatalla üzerini çizin. 30 dk mayalanmaya bırakalım.
  7. Önceden ısıtılmamış fırında 180°de üzeri kızarana kadar pişirilir.
  8. Hamura biçim verip buzdolabında bekletip sabahta pişirebilirsiniz.

Not; Kuru maya kullanmak isteyenler 7 gram kullansınlar ,1.5 çay kaşığı)

Kuru mayayı kullananlar 1 yemek kaşığı ılık su ile açın mayayı

Patatesli Rulo Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

El Açması Üçgen Mantı (Sinop Mantısı)
Fındıklı Çiğ Köfte
Kahvaltılık Yulaf
1 Yumurtayla Krem Karamel (Yalancı) (Videolu)
Truf (Kahve Yanı Enfes Atıştırmalık)
Fırında Köfte
Hdabla | © 2025 |