Kara Dut Reçeli
Kara Dut Reçeli Tanımı İçin Malzemeler
- 150- 200 gram dut (ben kara dutu buzluğa atmıştım onu kulanacam siz tazede yapabilirsiniz)
- 5-6 su bardağı toz şeker
- Yarım tatlı kaşığı limon tozu
- 2-3 su bardağı su
Kara Dut Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?
- Buzluktan çıkarttığımız kara dutu 5 dk erimeye bırakalım ve üzerine toz şeker ekleyelim akabinde su ekleyelim.
- 30-35 dk pişmeye bırakalım orta ara karıştıralım ,üstünde oluşan köpükleri kaşık yardımıyla temizleyelim .
- Kaynamaya başlayınca kabağını yarım bir biçimde kapatalım ki kaynarken suyu dökülmesin.
- Kaynadıktan sonra limon tozunu ekleyelim iki dk daha kaynadıktan sonra evvelce yıkayıp kuruttuğumuz kavanoza koyup ağzını sıkı kapatalım.
Kara Dut Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











