Islak Kurabiye ( Sıvıyağ İle)
Islak Kurabiye ( Sıvıyağ İle) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 2 adet yumurta
- 1 paket kakaolu puding (yerine 3yemek kaşığı kakao 3 yemek kaşığı nişasta ekleyebilirsiniz)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı beyaz damla çikolata
Şerbeti için;
- 1.5 su bardağı şeker
- 1.5 su bardağı su
Islak Kurabiye ( Sıvıyağ İle) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbetimizi için tencereye şeker ve suyu koyup kaynatıyoruz.
- Kaynadıktan sonra kısık ateşte 5 dk daha kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Karıştırma kabının içine sıvı yağ ve pudra şekeri ekleyip çırpıyoruz.
- Geriye kalan materyalleri ekleyip kurabiye hamuru elde ediyoruz.
- Ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp elimizle yuvarlayıp dikdörtgen borcama diziyoruz.
- 180 derece fırında 25 dk pişiriyoruz.
- Fırından çıktıktan 5 dk sonra soğuk şerbete batırıyoruz.
- Bir gece buz dolabında beklerse daha hoş olacaktır. Afiyet bal şifa olsun ♥️.
Islak Kurabiye ( Sıvıyağ İle) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












