Islak Kurabiye ( Sıvıyağ İle)

Islak Kurabiye ( Sıvıyağ İle) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket kakaolu puding (yerine 3yemek kaşığı kakao 3 yemek kaşığı nişasta ekleyebilirsiniz)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı beyaz damla çikolata

Şerbeti için;

  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1.5 su bardağı su

Islak Kurabiye ( Sıvıyağ İle) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbetimizi için tencereye şeker ve suyu koyup kaynatıyoruz.
  2. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 5 dk daha kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
  3. Karıştırma kabının içine sıvı yağ ve pudra şekeri ekleyip çırpıyoruz.
  4. Geriye kalan materyalleri ekleyip kurabiye hamuru elde ediyoruz.
  5. Ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp elimizle yuvarlayıp dikdörtgen borcama diziyoruz.
  6. 180 derece fırında 25 dk pişiriyoruz.
  7. Fırından çıktıktan 5 dk sonra soğuk şerbete batırıyoruz.
  8. Bir gece buz dolabında beklerse daha hoş olacaktır. Afiyet bal şifa olsun ♥️.

Islak Kurabiye ( Sıvıyağ İle) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Oreolu Toplar
Maraş Usulü Kuru Dolma
Büyük Tepside Limonlu Revani
Mercimek Köftesi
Mantar Sote
Fellah Köftesi
Hdabla | © 2025 |