Çikolatalı Kurabiye

Çikolatalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gr oda sıcaklığında tereyağ yada margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 100 gr benmari yordamı eritilmiş çikolata
  • 1 fiske tuz
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Çikolatalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak çikolatayı benmari yolu eritin ve kenara alın.
  2. Derin bir yoğurma kabına pudra şekeri, tereyağı,yumurtayı alın ve karıştırın.
  3. Ardından erittiğiniz çikolatayı, tuzu ekleyip karıştırmaya devam edin.
  4. Son olarak vanilya ,kakao,kabartma tozu,ve unu ekleyip güzelce yoğurun.
  5. Yumuşak bir hamur elde edin.
  6. Ceviz büyüklüğünde hamurlar koparıp avuç içinizde yuvarlayıp yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizin.
  7. Kenarlara bıçak ile çizikler aralıklı olarak çizikler atın.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 7 dk pişirin.
  9. Daha sonra süratli bir halde kurabiyeleri fırından çıkarıp bir tatlı kaşığı ile tam ortalarına bastırın.
  10. Tekrar fırına verin ve 5 dk daha fırında pişirip alın.
    Afiyet olsun 🥰

Çikolatalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Avşar Kebabı
Patatesli Sucuklu ve Biberli Yumurta
Yaban Mersinli Cheesecake
Latte Pasta
Barbun Tava
Portakallı Tarçınlı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |