En Kolay Sütlü Muhallebi Tarifi– Annemin Tarif Defterinden
En Kolay Sütlü Muhallebi Tarifi– Annemin Tanım Defterinden İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta (mısır yahut buğday)
- 1 yemek kaşığı tereyağı (isteğe bağlı, parlaklık ve lezzet için)
- 1 paket vanilin
En Kolay Sütlü Muhallebi Tarifi– Annemin Tanım Defterinden Nasıl Yapılır?
- Süt, şeker, un ve nişastayı tencereye alın. Tel çırpıcı ile pürüzsüz olana kadar karıştırın.
- Orta ateşte daima karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.
- Kaynamaya başlayıp göz göz olunca 2–3 dakika daha karıştırın.
- Ocağı kapatınca vanilini ve istersen tereyağını ekleyin, karıştırın.
- Kaselere yahut kuplara paylaştırın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabında 1–2 saat dinlendirin.
- Üzerine tarçın, hindistan cevizi, fındık ya da meyve ekleyerekte servis edebilirsiniz.
En Kolay Sütlü Muhallebi Tarifi– Annemin Tanım Defterinden Fotoğraflı Yapılışı







