Bol Soslu Islak Kek (Büyük Borcamda)
Bol Soslu Islak Kek (Büyük Borcamda) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yumurta (oda ısısında)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt (oda ısısında)
- 1 su bardağı ayçiçek yağı
- 1,5 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1,5 su bardağı un
Sosu için;
- Yarım su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı dolusu kakao (çikolata da eklenebilir)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı süt
Bol Soslu Islak Kek (Büyük Borcamda) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kek için yumurta ve şekeri köpürene kadar düzgünce çırpalım.
- Sıvı yağ ve sütü ek edip karıştıralım,kakao, elediğimiz un,vanilya ve kabartma tozunu ekleyip çırpalım borcama kek karışımı dökelim .
- Borcamı fırının alttan ikinci katına yerleştirelim.
- 175 derecelik fansız fırında yaklaşık 30 dk kadar pişirelim.
- Kek pişerken sosu hazırlayalım süt ,yağ ,şeker, kakaoyu pişirme kabına alıp karıştıralım 1-2 dakika kısık ateşte kaynatıp ocağı kapatalım .
- Fırından çıkardığımız birinci sıcaklığı çıkan keki keskin bir bıçakla yavaşça dilimleyelim.
- Sıcak sosu üzerine gezdirerek dökelim.
Not: kek harcı cıvık üzere görünsede kekin tamamının sosu çekebilmesi için un eklemeyin,2 saat dinlendirin, afiyet olsun.
Bol Soslu Islak Kek (Büyük Borcamda) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











