Kahvaltıya Çıtır Patates Topları
Kahvaltıya Çıtır Patates Topları Tanımı İçin Malzemeler
- 3 tane orta uzunluk haşlanmış patates
- Çeyrek demet maydanoz
- 1 tane küçük ince ince doğranmış kuru soğan
- 3 kısım yeşil soğan yeşil kısmı (isteğe bağlı)
- Tuz
- 1 talı kaşığı pul biber
- 3 çorba kaşığı nişasta
Kızartmak için ;
- Yeterince sıvı yağ
Kahvaltıya Çıtır Patates Topları Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle haşlamış olduğumuz patateslerimizi hiç topak kalmadan ezelim, tuzumuzu ve başka materyallerimizi karıştırıp güzelce yoğuralım.
- Daha sonra elimizi yağlayıp istediğimiz büyüklükte yuvarlayalım.
- Tavamıza gereğince yağımızı koyup kızgın yağda toplarımızı birbirinden uzaklıkta koyalımki yumuşak olduğu için birbirine yapışmasın .
- Harlı ateşte kızartalım, toplarımız kabuk tutunca ziyan vermeden gerili önlü kızartalım, sıcak sıcak servis edelimki bekleyince yumuşadığı için ketçap ve mayonezle şahane oluyor.
Kahvaltıya Çıtır Patates Topları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















