İrmik Topları
İrmik Topları Tanımı İçin Malzemeler
- 8 yemek kaşığı irmik (120g)
- 9 yemek kaşığı toz şeker (150 g)
- 3 su bardağı süt (600 ml)
- 1 paket vanilya
- 1 paket toz krem şanti (kutudan 2 poşet çıkıyor 1 poşetini kullanın)
Üzeri için:
- Hindistan cevizi
- Kakao
İrmik Topları Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sütü tenceremize alıp, üzerine toz şeker, irmik ve vanilyayı ekleyip güzelce karıştıralım.
- Orta ateşte koyu muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirelim.
- Kıvamını alan irmikli muhallebiyi ocaktan alıp birinci sıcaklığının çıkması için birkaç dakika bekletelim.
- Ardından toz krem şantiyi ek edelim ve spatula yardımı ile karıştıralım.
- İyice karıştırdıktan sonra soğuyup katılaşması için bir kenara alalım.
- Ara orta karıştırırsanız soğuma süreci daha kısa sürer.
- Son olarak irmikten elimizle kesimler alarak yuvarlayıp top haline getirelim.
- Bir kısmını yalnızca hindistan cevizine, bir kısmını da hindistan cevizi ve kakao karışımına bulayalım.
- Tercih sizin. Hindistan cevizli irmikli toplarımız servise hazır. Afiyet olsun. :).
İrmik Topları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






