İrmik Topları

İrmik Topları Tanımı İçin Malzemeler

  • 8 yemek kaşığı irmik (120g)
  • 9 yemek kaşığı toz şeker (150 g)
  • 3 su bardağı süt (600 ml)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket toz krem şanti (kutudan 2 poşet çıkıyor 1 poşetini kullanın)

Üzeri için:

  • Hindistan cevizi
  • Kakao

İrmik Topları Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sütü tenceremize alıp, üzerine toz şeker, irmik ve vanilyayı ekleyip güzelce karıştıralım.
  2. Orta ateşte koyu muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirelim.
  3. Kıvamını alan irmikli muhallebiyi ocaktan alıp birinci sıcaklığının çıkması için birkaç dakika bekletelim.
  4. Ardından toz krem şantiyi ek edelim ve spatula yardımı ile karıştıralım.
  5. İyice karıştırdıktan sonra soğuyup katılaşması için bir kenara alalım.
  6. Ara orta karıştırırsanız soğuma süreci daha kısa sürer.
  7. Son olarak irmikten elimizle kesimler alarak yuvarlayıp top haline getirelim.
  8. Bir kısmını yalnızca hindistan cevizine, bir kısmını da hindistan cevizi ve kakao karışımına bulayalım.
  9. Tercih sizin. Hindistan cevizli irmikli toplarımız servise hazır. Afiyet olsun. :).

İrmik Topları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Haşhaşlı Limonlu Kek
Pita Ekmeği
Tosbiş Kurabiye
Köstebek Pasta
Yoğurtlu Nefis Brokoli Salatası
Pratik Porsiyonluk Rulo Pasta
Hdabla | © 2025 |