Böğürtlenli Cheesecake

Böğürtlenli Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler

Alt tabanı için;

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 50 gram tereyağı

Kreması için;

  • 500 gram labne
  • 2 kutu krema (400 gram)
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 adet yumurta
  • 2 adet vanilya
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un

Üzerine sosu için;

  • 1,5 su bardağı donmuş meyve
  • 1 su bardağı su
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 çay bardağı su

Böğürtlenli Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İki paket burçak bisküvisi robottan geçirip eritmiş olduğumuz tereyağı üzerine döküp uygunca karıştırıyoruz ve kalıbın alt tabanına bardak ile bastırarak yayıyoruz ve 1 saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
  2. Labne peyniri ,krema ,şeker ve yumurtaları teker teker ekleyip, içine vanilya ,nişasta ve unu ekliyoruz mikserle çırpıyoruz .
  3. Dolaptan çıkartmış olduğumuz kalıbın içine döküyoruz .
  4. 160 derecelik fırında tam olarak 1 saat pişiriyoruz ,fırının içine bir kaseye su koymayı unutmayın.
  5. Üzerine sosu için 1,5 bardak böğürtlen şekeri ve suyu ekliyoruz biraz karıştırdıktan sonra sulandırırmış olduğumuz nişastayı da ekleyip iki 3 dakika kaynatıp altını kapatıyoruz .
  6. Fırından çıkarmış olduğumuz cheesecake’in üzerine sosu sürüp en az 12 saat buzdolabında dinlendiriyoruz ve sonra servise hazır şimdiden deneyenlere afiyet olsun.

Böğürtlenli Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Portakallı Ve Limonlu Cheesecake
İlginç Sunumlar (Çocuklar İçin)
Yaz Turşusu Çabuk Turşu
Semizotu Salatası (Pirpirim Salatası)
Ton Balıklı Salatalık Sandviç (Pcos Dostu – Hafif Ve Pratik)
Havuçlu Kek
Hdabla | © 2025 |