Prenses Kurabiye (Videolu)

Prenses Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram oda sıcaklığında yumuşamış margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 5 su bardağı)

Üzeri için;

  • Eritilmiş 120 gram sütlü+60 gram bitter çikolata

Prenses Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Margarin,sıvı yağ,pudra şekeri, yumurta, şekerli vanilin,nişasta ve kabartma tozunu bir kaba alıp güzelce yoğuralım.
  2. En son unu denetimli bir halde ekleyip kulak göğsünden az yumuşak bir hamur elde edelim.
  3. Cevizden az büyük modüller koparıp top hali verip tepsiye dizelim.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında denetimli bir halde 20 dakika pişirelim.
  5. Çikolataları bir kaba alıp benmari metodu eritelim, ben çikolataların içine sıcakken 2 yemek kaşığı da nutella ekledim dilerseniz ekleyebilirsiniz.
  6. Fırından çıkıp soğuyan kurabiyelerin üzerini çikolataya batıralım, dilediğiniz süslemeleri yapıp soğumaya bırakalım.
  7. Ben üzeri için beyaz çikolata ve antep fıstıklı çikolata süslemesi tercih ettim. Dilediğiniz süslemeyi yapabilirsiniz.
  8. Çikolata sertleştiği vakit kurabiyelerimiz hazır. Afiyet olsun 💕.

Prenses Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yoğurtlu Kabak Yatağında Atom Köfte
Badjia
Çilekli Magnolia Tarifi
Havuçlu Pırasa Yemeği
Mütebbel Tarifi
Çilek Jöleli Muhallebi Tarifi (Tam Bir Yaz Tatlısı Fresh Lezzet)
Hdabla | © 2025 |