Patlıcan Musakka (Videolu)

Patlıcan Musakka Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet patlıcan
  • Su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı:

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 250 gram kıyma
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Üzeri için:

  • Domates
  • Biber

Patlıcan Musakka Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları yıkadım çizgili halde soydum dilimleri ayırdım tuzlu suyun içerisine koyarak kara suyunun çıkmasını sağladım.
  2. Tavaya yağ koyarak evvel soğanları ve sarımsakları soteledim akabinde kıymayı domatesi salçayı koyarak karıştırarak kavurdum ,üzerine bir çay bardağı suyunu ve baharatlar kattım ,2 dakika pişirdikten sonra ocağın üzerine indirdim.
  3. Patlıcanları tuzlu suyun içerisinden sıkarak çıkardım airfryer de kızarması için 20 dakika bıraktım müddet sonunda patlıcanlarımı pişireceğim kaba aldım üzerine kıymayı döktüm fırında pişirecekseniz sizler de benim üzere üzerine domates ve biberle süsleyip suyunu ekleyin 200° evvelden ısıttığımız fırında 15 dakika pişirdim.
  4. Fırından çıkarttım birinci sıcağa çıktığı üzere servis tabağını alarak yanında pirinç pilavı ile servise hazır hale getirdim.
  5. Sizlerde kesinlikle bu yemeği air fryer‘de kesinlikle deneyin yağsız çok hoş bir yemek oldu afiyet olsun.

Patlıcan Musakka Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tahinli Susamlı Kurabiye
Chia Tohumlu Smoothie
Portakallı Kurabiye
Üzümlü Tatlı Çörek Tarifi
Ekmek Islaması Tarifi
Patatesli Bayram Kısırı
Hdabla | © 2025 |