Bisküvi Tadında Şeftali Soslu Kek
Bisküvi Tadında Şeftali Soslu Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kek için materyaller;
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı süt
- 1 buçuk su bardağı un
- Yarım çay bardağı mısır nişastası
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Sosu için;
- 3 adet şeftali
- 3 yemek kaşığı şeker
Muhallebili için;
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 adet yumurta sarısı
- Bir çimtik tuz
- 1 paket vanilya
Bisküvi Tadında Şeftali Soslu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kek için; yumurtaları güzelce çırpıp köpürünce şekeri ilave edelim ve kremamsı olunca kadar çırpmaya devam edelim.
- Süt,sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edelim. Sonra unu,mısır nişastasını, vanilyayı ve kabartma tozunu eleyerek yavaş yavaş karışıma ekleyip tekrar çırpmaya devam edelim.
- Tart kalıbımızı güzelce yağlayıp (ben zeytinyağı ile yağladım siz hangisini dilek ederseniz) kek hamurumuzu dökelim. Evvelce alt üst programında 180 derece de ısıtılmış fırınımıza kekikimi pişmeye gönderim. ( piştiğini anlamak için 15 dk dan sonra kürdanla denetim edebilirsiniz. ).
- Sosu için; şeftalilerin kabuklarını güzelce soyalım.
- Şeftalileri küp küp doğrayalım ve üzerine 3 yemek kaşığı şekeri ekleyelim.
- Orta ateşte suyunu güzelce çekinceye kadar pişirelim. Ve soğuya bırakalım.
- Muhallebisi için; 1 su bardağı sütü tencereye alalım.
- Şekeri ilave edip karıştıralım.
- Üzerine elekten eleğimiz mısır nişastası ve vanilyayı ekleyip güzelce karıştalım.
- Bir çimtik tuzu da ekleyelim.
- Başka bir kapta yumurtanın sarısını güzelce karıştırıp yaptığımız karışımdan az az ekleyip seyredelim ki yumurta güzelce çözülsün.
- Çözülen yumurtalı karılkmı da tencereye ekleyelim.
- Karışımımızı ocağa alıp orta ateşte kaynayıncaya kadar karıştıralım.
- Pişen kekimizin ortasına muhallebimizi dökelim sıcak iken dökülünce dağıtması daha kolay oluyor.
- Ve son olarak şeftali sosumuzu da üzerine ek edelim.Afiyet olsun.
Bisküvi Tadında Şeftali Soslu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















