Fırın Tadında Tavuk Kalça But (Kaydetmeden Geçme)
Fırın Tadında Tavuk Kalça But (Kaydetmeden Geçme) Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet kalçalı tavuk but
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı yoğurt
- 1 diş sarımsak (ezilmiş)
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kekik
Fırın Tadında Tavuk Kalça But (Kaydetmeden Geçme) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavukların üzerine bıçakla çizik atın.
- Sosu hazırlayın;2 yemek kaşığı zeytinyağı,1 tatlı kaşığı salça ,1 tatlı kaşığı yoğurt ,1 diş sarımsak (ezilmiş) , tuz, karabiber, pul biber, kekik karıştırın.
- Tavukları bu sosa güzelce bulayıp 10-15 dk dinlendirin.
- Granit tencerenin altına yağlı kağıt serin.
- Tavukları yerleştirin ,üzerine tekrar yağlı kağıt kapatın.
- Tencerenin kapağını kapatın.
- Kısık ateşte 35-40 dakika pişirin ,dışı kızarıyor, içi lokum üzere yumuşuyor.
Fırın Tadında Tavuk Kalça But (Kaydetmeden Geçme) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














