Kremalı Borcam Pastası

Kremalı Borcam Pastası Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı su
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Üzeri için:

  • 1,5–2 su bardağı süt

Muhallebisi için:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket toz krem şanti

Kremalı Borcam Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Keki yapmadan evvel muhallebisi için krem şanti ve vanilya hariç tüm materyalleri bir tencereye koyup kıvam alana kadar pişirelim.
  2. Piştikten sonra bir kenara koyup soğumasını bekleyelim.
  3. Soğuduktan sonra şantiyi ve vanilyayı ekleyip çırpalım.
  4. Ardından keki için yumurta ve şekeri mikser yardımıyla 4-5 dakika çırpalım.
  5. Diğer materyalleri sırasıyla ekleyelim.
  6. Yağlamış olduğumuz fırın tepsisine kek harcını döküp evvelce ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirelim.
  7. Fırından çıkan kekin üstüne 5 dakika sonra kürdanla delikler açalım sütü eşit bir formda dökelim ve yeterlice soğumasını bekleyelim.
  8. Soğuyan kekin üstüne muhallebiyi dökelim.
  9. En üst kısma ben hindistan cevizi döktüm (çok yakışıyor).
  10. Dolapta en az 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis edelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. 🥰.

Kremalı Borcam Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Avakadolu Pankek (+10)
Truffle Tarifi (Videolu)
Sade Pamuk Poğaça
Su Böreği Tadında Aşırı Pratik Tepsi Böreği
Sağlıklı Börek
Tarçınlı Çörek
Hdabla | © 2025 |