Pizza
Pizza Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 6 su bardağı un
- 2 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı zeytin yağı
Sosu için;
- 3 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı kekik
- Yarım çay bardağı sıvı yağ (zeytin yağı)
- 4 yemek kaşığı su
Üzeri için;
- Yeşil biber
- Kaşar peyniri
- Mısır
- Zeytin
- Sucuk
- Domates
Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel pizzamızın hamurunu hazırlayalım, 6 su bardağı un, 2 su bardağı ılık su, 1 yemek kaşığı kuru maya bunları ekleyip güzelce yoğuralım.
- Daha sonra; 1 yemek kaşığı şeker ,1 tatlı kaşığı tuz ,3 yemek kaşığı zeytin yağını güzelce yoğuralım.
- Hava almayacak bir kaba alıp hamurumuzu 30 dk dinlendirelim.
- Pizza hamurumuzun üstüne süreceğimiz sosu hazırlayalım.
- 3 yemek kaşığı domates salçası ,1 yemek kaşığı kekik, yarım çay bardağı sıvı yada zeytin yağı ,3 -4 yemek kaşığı da suyu ekleyip karıştıralım.
- Hamurumuz dinlendikten sonra tepsimize 3 yemek kaşığı kadar mısır unu alıp üstünede hamurunu ekleyip açıyoruz, tepsimizin boyutu kadar.
- Daha sonra hazırladığımız sosu güzelce sürelim.
- Yavaşaca üzerine dilediğiniz gereçleri ekleye bilirsiniz ben kaşar peyniri ekleyip 2 dk fırında beklettim daha sonra sucuk ,domates, biber ,zeytin mısır ekledin. 170 •c 15 dk pişirelim. Afiyet olsun 🌼.
Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











