Pizza

Pizza Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 6 su bardağı un
  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı zeytin yağı

Sosu için;

  • 3 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (zeytin yağı)
  • 4 yemek kaşığı su

Üzeri için;

  • Yeşil biber
  • Kaşar peyniri
  • Mısır
  • Zeytin
  • Sucuk
  • Domates

Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel pizzamızın hamurunu hazırlayalım, 6 su bardağı un, 2 su bardağı ılık su, 1 yemek kaşığı kuru maya bunları ekleyip güzelce yoğuralım.
  2. Daha sonra; 1 yemek kaşığı şeker ,1 tatlı kaşığı tuz ,3 yemek kaşığı zeytin yağını güzelce yoğuralım.
  3. Hava almayacak bir kaba alıp hamurumuzu 30 dk dinlendirelim.
  4. Pizza hamurumuzun üstüne süreceğimiz sosu hazırlayalım.
  5. 3 yemek kaşığı domates salçası ,1 yemek kaşığı kekik, yarım çay bardağı sıvı yada zeytin yağı ,3 -4 yemek kaşığı da suyu ekleyip karıştıralım.
  6. Hamurumuz dinlendikten sonra tepsimize 3 yemek kaşığı kadar mısır unu alıp üstünede hamurunu ekleyip açıyoruz, tepsimizin boyutu kadar.
  7. Daha sonra hazırladığımız sosu güzelce sürelim.
  8. Yavaşaca üzerine dilediğiniz gereçleri ekleye bilirsiniz ben kaşar peyniri ekleyip 2 dk fırında beklettim daha sonra sucuk ,domates, biber ,zeytin mısır ekledin. 170 •c 15 dk pişirelim. Afiyet olsun 🌼.

Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İmam Sarığı
Buz Gibi Acısız Limonata
Yumuşacık Poğaça
Fırında Pankek
Nefis Ve Pratik Pişi Tarifi (Videolu)
Bamya Turşusu
Hdabla | © 2025 |