Eksi Maya Ekmeği (1 Kilo Undan)

Eksi Maya Ekmeği (1 Kilo Undan) Tanımı İçin Malzemeler

Ön hamur için:

  • 100 gram eksi maya (aktiv olmalı)

Ana hamur için:

  • 900 gram un
  • 580 gram su
  • 2 gram kuru maya
  • 20 gram tuz
  • İki buz küpü

Eksi Maya Ekmeği (1 Kilo Undan) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un, su ve toz maya hafif karıştırılır, üzerini kapatıp 30 bekletilir.
  2. Eksi maya ve tuz ek edilir, makinede 8 dakika yoğurdum.
  3. İki saat oda sıcaklığında hafif zeytinyağlı bir tepside bekletilir, bu kademede iki kez çekilip katlanılır, birincisi 30 uncu dakikada, ikincisi 75 dakika sonra.
  4. Bu müddetten sonra hamura hal verilir. Dikkat edin, fazla ezmeyin, içindeki hava çıkmasın.
  5. Bol unlu bir sepetine alınır ve 60 – 90 dakika bekletilir.
  6. Fırını 250 dereceye alıp, içine tencerenizi koyun. En az bir 20 dakika ön ısınma olsun.
  7. Sepetteki hamuru pişirme kağıdı üzerine alıp, ortasına bir kesik atin. Sıcak tencerenin içine koyun, iki buz küpü de tencerenin içine atin. Kapağını kapatıp fırına sürün.
  8. 10 dakika sonra fırının ayarını 210 a düşürün, toplam 50 dakika pişecek. Daha fazla kızarmasını istiyorsanız, kapağını açıp biraz daha fırında tutabilirsiniz. Afiyet şifa olsun.

Eksi Maya Ekmeği (1 Kilo Undan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patatesli Kek
Pastane Usulu Ekler
Elma Şeklinde Kurabiye (Derin Dondurucu İçin) (Videolu)
Turşu (Altın Oran)
Kaşık Poğaça
Tahinli Kurabiye
Hdabla | © 2025 |