Pizza Börek

Pizza Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket üçgen yufka
  • 3 parmak sucuk
  • 1-1,5 top beyaz peynir
  • 3 sivribiber

Batırıp çıkarmak için;

  • 1 su bardağına yakın süt

Salça sosu için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 büyük kase su
  • Tuz
  • Hafif karabiber
  • Sarımsak tozu
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ

Üzerine sürmek için;

  • Yarım – 1 çay bardağı sıvı yağ

Pizza Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yufkaların içerisine sürmek için salça sosu için gereken materyaller birebir kapta karıştırılır.
  2. Yufkalar paketten çıkartılır.
  3. İç harcı için; uygun bir kaba beyaz ufalanır. Sucuklar çok ufakça doğranır ve tıpkı kaba konur son olarak biberlerde çok ufakça doğranır ve tıpkı kaba konur.
  4. 1 yufka tabağa konur, iç tarafının her tarafı fırça yardımı ile salça sosu sürülür fakat ince tabağa halinde az. Sonra iç harcı şerit halinde yufkanın en geniş tarafına konur(foto) sonra kenar kısımları içe gerçek çevrilir ve sarılır (böylece iç harcının dökülmemesini önlemiş oluruz) sarılan börekler tabağa konur. Süt geniş bir tabağa aktarılır.
  5. Fırın 250 dereceye, alt üst ayarlanır ve fırın tepsisine yağlı kağıt serilir.
  6. Börekler tek tek, ön ve art olmak üzere süte batırılıp çıkarılır (2 saniye) süzülür ve fırın tepsisine konur.
  7. Fırında yarı piştiğinde üzerine sıvı yağ çokça sürülür ve tekrar pişmeye bırakılır.
  8. İstenilen kızarmış kıvama geldiğinde fırından ala bilirsiniz.

Pizza Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sade Kakaolu Kek
Islak Kek
Maraş Biberi Turşusu
Ciğer Sote
Somer Şef’in Ton Balıklı Makarna Tarifi
Kuru Cacık
Hdabla | © 2025 |