Pizza Börek
Pizza Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket üçgen yufka
- 3 parmak sucuk
- 1-1,5 top beyaz peynir
- 3 sivribiber
Batırıp çıkarmak için;
- 1 su bardağına yakın süt
Salça sosu için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 büyük kase su
- Tuz
- Hafif karabiber
- Sarımsak tozu
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Üzerine sürmek için;
- Yarım – 1 çay bardağı sıvı yağ
Pizza Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yufkaların içerisine sürmek için salça sosu için gereken materyaller birebir kapta karıştırılır.
- Yufkalar paketten çıkartılır.
- İç harcı için; uygun bir kaba beyaz ufalanır. Sucuklar çok ufakça doğranır ve tıpkı kaba konur son olarak biberlerde çok ufakça doğranır ve tıpkı kaba konur.
- 1 yufka tabağa konur, iç tarafının her tarafı fırça yardımı ile salça sosu sürülür fakat ince tabağa halinde az. Sonra iç harcı şerit halinde yufkanın en geniş tarafına konur(foto) sonra kenar kısımları içe gerçek çevrilir ve sarılır (böylece iç harcının dökülmemesini önlemiş oluruz) sarılan börekler tabağa konur. Süt geniş bir tabağa aktarılır.
- Fırın 250 dereceye, alt üst ayarlanır ve fırın tepsisine yağlı kağıt serilir.
- Börekler tek tek, ön ve art olmak üzere süte batırılıp çıkarılır (2 saniye) süzülür ve fırın tepsisine konur.
- Fırında yarı piştiğinde üzerine sıvı yağ çokça sürülür ve tekrar pişmeye bırakılır.
- İstenilen kızarmış kıvama geldiğinde fırından ala bilirsiniz.
Pizza Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









