Limon Kreması Sorbesi

Limon Kreması Sorbesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet limon
  • 300 ml sıvı krema
  • 100g toz şeker
  • 2 limonun kabuğu
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü şurubu

Limon Kreması Sorbesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Limonları uzunlamasına ikiye bölün.
  2. Limonun iç kısmını kenarlardan bıçakla kesin sonra kaşıkla tamamını çıkarın.
  3. Bu tanımda katiyen kalın kabuklu limon kullanmanız gerekiyor. Aksi takdirde içini düzgünce çıkaramazsınız ve tanım bir azaba dönüşebilir :).
  4. Bu halde 8 adet limon kreması sorbesi elde edeceksiniz.
  5. Kaşıkla ayırdığınız limon posasını küçük küçük doğrayın ve süzgeçten geçirerek suyunu sıkın.
  6. Sıvı krema, toz şeker, limonun kabuklarını ve vanilya özütü şurubunu sos tenceresine alın.
  7. Orta ateşte pişirmeye başlayın.
  8. Kaynama noktasına gelmemesi gerekiyor yavaşça kabardığında ocaktan alabilirsiniz.
  9. Bu karışıma, limon suyunu ekleyin ve karıştırın.
  10. Kıvamı ağırlaşacaktır.
  11. Dilerseniz bu basamakta kremayı süzgeçten geçirebilirsiniz. Ben gerek duymadım.
  12. İçlerini çıkardığımız limon kabuklarını bu karışımla doldurup dolaba kaldırın.
  13. 4-5 saat kadar soğuması gerekiyor.
  14. Eğer sobe üzere olmasını isterseniz buzlukta bekletmeniz gerekir.
  15. Ben krema kıvamında bir tatlı olarak sunmak istediğim için buzdolabında beklettim.

Özellikle yazın bu tatlı çok ferah ve hoş oluyor.

Yemek sonrası hem yeniliyor hem de mideyi rahatlatıyor 🙂 kesinlikle deneyin.

Limon Kreması Sorbesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Küçük Kaşarlı Ekmekçikler
Şerit Poğaça
Diyete Uygun Sarma Dolma
Kol Böreği (Hazır Yufkadan)
Çocukların Bayılacağı Krep
10 Adet Pamuk Poğaça
Hdabla | © 2025 |