Tahinli Yoğurt Sos Yatağında İçli Köfte
Tahinli Yoğurt Sos Yatağında İçli Köfte Tanımı İçin Malzemeler
İçi için;
- 1 kg orta yağlı dana kuzu karışık kıyma ( kuzu, dana)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 5 adet soğan
- Yarım demet maydanoz
- 150 gram ceviz
- Tuz
- Karabiber
Hamuru için;
- 900 g köftelik bulgur
- 1/2 (yarım) su bardağı irmik
- 1/2 (yarım) su bardağı un
- 2 adet yumurta
- Tuz
Servis için;
- Yoğurt tahin su sarımsak tuz tereyağı pul biber
Tahinli Yoğurt Sos Yatağında İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kıymayı evvel yüksek ateşte suyunu salıp çekene kadar kavurun.
- Sonra küçük doğranmış soğanları ekleyip kavurmaya devam edin.
- Güzelce pişince tuz, karabiber ekleyip karıştırın.
- Kıyılmış maydanoz ve cevizi ekleyip ocaktan alın.
- Köftelik bulgur, irmik ve tuzu bir kaba alıp, üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Yarım saat bu formda bekletin.
- Yumurta ve unu ek edip güzelce yoğurun. En az 40 dakika yoğurulması gerekiyor. Sakız üzere hafif yapışkan bir kıvamı olması gerekiyor.
- Sonra elinizi ıslatarak biçim verip içini kıymalı harçla doldurun.
- Şekillendirmek için limon sıkacağından yardım alabilirsiniz ya da içli köfte şekillendirme aparatlarından kullanabilirsiniz.
- Bu tarifle 50 tane içli köfte elde edebilirsiniz. Gereç ölçülerini tıpkı oranda azaltarak daha az da hazırlayabilirsiniz.
- İçli köfteleri kaynar suya atıp, yaklaşık 6 dakika haşlayın. Suyun yüzüne çıktıklarında pişmiş demektir.
- Servis ederken yoğurt, tahin, biraz su ve sarımsağı karıştırıp tabağa alın.
- Üzerine içli köfteyi yerleştirip, tereyağında kızdırdığınız pul biberden gezdirin.
- Kıyılmış maydanoz ve biraz da ceviz serpiştirebilirsiniz.
- Bu formda daha farklı ve çok lezzetli oluyor. Lakin dilerseniz yalnızca tereyağı ile de afiyetle tüketebilirsiniz.
Tahinli Yoğurt Sos Yatağında İçli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






