Pirinçli Kabak Yemeği

Pirinçli Kabak Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 tane kabak
  • 1 adet soğan
  • 1 kahve fincanı pirinç
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam dereotu

Pirinçli Kabak Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanı 1 ya da 2 tane seçebilirsiniz. Soğanları küp küp doğrayalım kabakların dışını yıkayıp soyalım dereotunu ince ince kıyalım.
  2. Soğanları yemek tenceresinde biraz su ve bir tutam tuz ile kavuralım.
  3. Şeffaflaşınca üstüne 3 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.
  4. Sonra üstüne halka halka doğradığımız kabakları ve biraz sıcak su ekleyelim kavurmaya devam edelim.
  5. Kabaklar biraz yumuşayınca, eklediğimiz su buharlaşınca, pirinçleri ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.
  6. Kabakların üstü örtülecek formda sıcak su ekleyelim ve yemeğin altını uygunca kısalım. Tabi isteğe nazaran 1 çay kaşığı ya da 1 tatlı kaşığı tuz eklenebilir.
  7. Pirinçler suyu oldukça çekince dereotunu ekleyelim ve yemeği karıştıralım.Afiyet olsun:).

Pirinçli Kabak Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Labneli Yeşil Poğaça Tarifi (Videolu)
Karnıyarık
Fırında Bal Kabağı Tatlısı
Tam Kıvamlı Un Helvası
Hindistan Cevizli Lorlu Kurabiye
Mısır Gevrekli Kurabiye
Hdabla | © 2025 |